Wat is een goede overspannen behandeling?

Overspannen behandeling

Als je een burnout hebt of er even helemaal doorheen zit dan is een goede overspannen behandeling de beste keuze voor jou. Deze behandeling richt zich op het herstellen van de balans in je lijf en je leven, waardoor je die overspannenheid (burnout) weer de baas kunt. Overigens werd er jarenlang constant gesproken over een zogeheten ‘overspannen behandeling’ maar tegenwoordig wordt eigenlijk het woord burnout vaker gebruikt. Beide termen komen op hetzelfde neer, en in feite is de behandeling dus ook hetzelfde.

Hoe werkt een overspannen behandeling?

Als je bij een psycholoog of coach terecht komt voor een speciale overspannen behandeling dan ga je aan de slag met diverse oefeningen. Allereerst is het heel belangrijk dat je meer rust gaat nemen en dat je gaat leren loslaten. De meeste mensen die overspannen zijn piekeren namelijk constant, en dat over zelfs de meest futiele zaken. Dit is nergens voor nodig en werkt zelfs tegen je. Daarom richt een overspannen behandeling zich in veel gevallen op jouw onbewuste denkpatronen. Want zijn bepaalde zaken echt wel zo slecht of beschamend als je zelf denkt? Of klopt er misschien iets niet helemaal aan deze automatische gedachte? Zo’n therapie gericht op je denkpatronen wordt ook wel cognitieve gedragstherapie genoemd. Met deze therapie kom je snel verder, puur en alleen doordat je er achter komt dat je wat simpele denkfouten maakt en de situatie helemaal niet zo slecht of ernstig is als je denkt.

Bij overspannenheid is rust het toverwoord

Als je overspannen bent (of een burnout hebt, wat in feite hetzelfde is) dan is ‘rust’ echt wel het toverwoord. Je hersenen zijn namelijk volledig overbelast en je bent letterlijk opgebrand. Daarom is het belangrijk dat je alles laat vallen en je agenda helemaal leeg maakt. Tegelijkertijd ga je aan de hand van die overspannen behandeling werken aan jouw automatische gedachten en de manier waarop je reageert op (voornamelijk negatieve) gebeurtenissen. Dit zodat je er binnen de kortste keren weer tegenaan kunt, en je je zelfs sterker voelt dan voorheen.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*