Zo kies je goede jachtkledij

jacht kleding

Jagen blijft een omstreden, maar toch populaire hobby, vooral bij jongeren. Jagen is niet goedkoop maar besparen op kwaliteit is zinloos. Je favoriete hobby moet aangenaam blijven en dat kan alleen met de juiste en aangepaste kleding van goede kwaliteit. Die moet je beschermen tegen onze sterk wisselende weersomstandigheden. In de eerste plaats tegen regen, wind en vriestemperaturen. Jachtkleding van goede kwaliteit is dan ook zeker geen overbodige luxe, wel integendeel. Jagen moet leuk en aangenaam blijven en daar kan de juiste jachtkleding zeker bij helpen. Ben je aan nieuwe jachtkledij toe of ben je een beginnend jager? Bespaar dan zeker niet op de kwaliteit van je kleding dat zou je wel eens zuur kunnen opbreken. Naast een goede bescherming tegen de weersomstandigheden is een goede jachtkledij ook belangrijk voor je gezondheid.

Goede jachtkleding beschermt tegen gure weersomstandigheden

Jagen doe je meestal tijdens gure weersomstandigheden. Je zult je dus moeten beschermen tegen regen en wind, maar vaak ook tegen bijtende vrieskou. Zeker wanneer je je geluk in het buitenland gaat beproeven zoals in Duitsland. De juiste jachtkleding is dus belangrijk zowel bij je keuze van je broeken, truien, shirts en jassen. Kies voor ademende kleding dat overtollig transpireren voorkomt. Niet alleen je kledij, maar even goed de kwaliteit van je accessoires zoals handschoenen, sokken, petten en mutsen mag je zeker niet over het hoofd zien. Jagen met bevroren handen zal je niet veel helpen.

Camouflagekleding 

Kies de juiste camouflagekleding. Een camouflagejas beschermt niet alleen je bovenlichaam, maar zeker ook je armen. Om het even welke jas je kiest, zorg er voor dat die altijd over een kap beschikt. Zo is ook je hoofd goed beschermt. Kleding met genoeg opbergzakken is zeker handig voor je verschillende tools die jagen vergemakkelijken. Goede camouflagekleding zorgt er ook voor dat de dieren je niet zien aankomen. Ze is dus aangepast aan een bosrijke omgeving. Een regelmatig en aangepast onderhoud van zowel je kledij als al je andere jachtartikelen zorgt voor hun lange levensduur en maakt jagen alleen maar aangenamer.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*