Design sprint, is dat wat jij zoekt?

Design Sprint

Ben jij al geruime tijd geïnteresseerd in een design sprint? Of wil je er meer over weten? Of wil je er zelfs een starten omdat je je product wilt verbeteren? Dan zit je hier op de juiste plek voor meer informatie! Eerst even uitleg over wie de design sprint doet. Een user experience designer is iemand die zich voornamelijk bezighoud met de gebruiksvriendelijkheid en de makkelijke ervaringen met websites, apps, games en software programma’s die je gebruikt op je computer, laptop of telefoon. Je kan een UX designer eigenlijk soort van vergelijken met een UI designer en een IA designer. Een UX designer heeft zijn blik voornamelijk gericht op de ervaring van de eindgebruikers terwijl de andere twee zich voornamelijk op specifieke onderdelen ervan focussen. De design sprint is iets waar ze alle drie aan werken om constant de gebruiksvriendelijkheid omhoog te halen en de ervaringen van de eindgebruikers te gebruiken als test.

Wat is UX design eigenlijk?

UX design betekent User Experience design, het is een eigenlijk gewoon de ervaringen die de eindgebruikers van bijvoorbeeld een website hebben te verwerken en de website daarop beter te maken. dit wordt gedaan door middel van: tests en analyses. De statistieken die ze daaruit halen worden bekeken hoe de gebruikers bepaalde apps, websites, software programma’s en games ervaren en wat er beter moet. Hier wordt gekeken naar: of de website wel degelijk functioneert, betrouwbaar is, de gebruiksvriendelijkheid op orde is en of er echt een betekenis achter de website zit. 

Wat doet een UX designer?

Een UX designer analyseert de gebruikservaringen van de mensen die het getest hebben, en stelt de tests op die nog moeten komen voor bepaalde apps, games, websites etc. Ook richt de designer zich het meest op de klanten en hoe hij hun app bijvoorbeeld kan verbeteren. Maarten Janssen – Digital Product Designer zorgt ervoor dat de volledige ervaring van de klanten meegenomen worden in het proces om de app dan bijvoorbeeld te verbeteren. Het uitwerken van prototypes en is ook iets wat een designer van user experience doet. 

Wat houdt zo’n sprint precies in?

De design sprint is uitgevonden door een man genaamd Jake Knapp. Dit wordt voornamelijk gebruikt om complexe problemen op te lossen. Google ventures gebruikt die methode om ideeën te valideren door middel van design, gebruikers die het testen, prototypes en samenwerkingen in slechts vijf dagen. Mocht je hier interesse in hebben, bekijk dan even de website!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*