Thuis zorg ontvangen in Zoetermeer

thuiszorg zoetermeer

Soms lukt het niet meer om alle alledaagse handelingen zelf uit voeren. Dan kun je thuiszorg ontvangen in Zoetermeer in je eigen huis. Op die manier kun je zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen op je vertrouwde plek. Deze thuiszorg wordt opgezet door een team van verzorgenden en verpleegkundigen die samen met je sociale netwerk de zorg opzetten. Dit kun je eigenlijk zien als een soort driehoeksrelatie. Doordat er zulke nauwe communicatie is tussen de cliënt, verpleegkundige en familie heet het daarom de zorgdriehoek. Op die manier wordt er voor gezorgd dat je kwaliteit van leven in het oog wordt gehouden.

 

Hoe gaat het ontvangen van thuiszorg in zijn werk?

Meestal is het zo dat er eerst een wijkverpleegkundige bij je thuis komt om samen met een naaste te inventariseren welke zorg je nodig hebt en wat je omgeving daarin kan betekenen. Op basis van deze informatie wordt er een zorgplan opgesteld. Zodra dat allemaal in gang is gezet, kun je al gelijk zorg ontvangen.

De professionals uit het team hebben allemaal een achtergrond in de zorg en bezitten hiervoor de juiste diploma’s. De verpleegkundigen helpen je met alledaagse handelingen zoals wassen en douchen. Ook kan het zo zijn dat ze medische handelingen uitvoeren, zoals het geven van medicatie of ze verzorgen een wond. Wanneer het nodig is kan de thuiszorg ook ’s nachts langskomen.

 

Hoe kom ik in aanmerking voor thuiszorg?

Je hebt niet een speciale verwijzing nodig voor het ontvangen van thuiszorg. Het zit namelijk al in het basispakket van de zorgverzekering die je hebt afgesloten. Ook hoef je geen eigen bedrage te betalen als je thuiszorg wilt ontvangen. Als je hier meer informatie over wilt kun je contact opnemen met je zorgverzekering.

Een andere mogelijkheid is om een persoonsgebonden budget aan te vragen. Met zo’n budget kun je zelf de zorg inkopen. Dit is allemaal geregeld in de Zorgverzekeringswet. Een wijkverpleegkundige kan je hier meer over tellen.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*